Video nadzor

Sustav video nadzora ugrađuju svi oni koji žele zaštititi sebe i svoju imovinu od vandalizma, krađa i općenito društveno neprihvaćenog ponašanja.

Prepoznavanje počinitelja
Glavna svrha video nadzora je kako bi se naknadno utvrdilo da je neko djelo počinjeno ili da se prepozna počinitelj takvog djela.

Preventivno djelovanje
Video nadzor je izvrstan psihološki faktor koji u većini slučajeva odbije počinitelja od počinjena nekog kaznenog djela.

Opis rada sustava video nadzora
Snimanje je moguće kako u uvjetima dovoljne rasvjete tako i u noćnim uvjetima pomoću IC tehnologije. Pregled snimki u realnom vremenu moguć je na samoj lokaciji preko monitora, s udaljene lokacije preko web sučelja te mobilnim uređajima koji su opremljeni operacijskim sustavima Android, iOS, Blackberry OS. Za snimanje događaja zabilježenih kamerama koristimo višekanalne digitalne snimače s pohranom podataka na tvrde diskove velikog kapaciteta. Omogućeno je kontinuirano snimanje i snimanje vezano na detekciju aktivnosti s ciljem lakšeg pregleda snimki i manjeg zauzimanja prostora na korištenim medijima.
Video nadzor je trenutno jedan od najbrže rastućih segmenata tehničke zaštite i segment u kojem su tehnološke promjene najbrže i najočitije.